Pe lentilă

Fără contribuţia nepreţuită a aparaturii foto, acest modest site de Internet ar fi constrâns la condiţia unui “blog de atitudine”, care nu m-ar coafa deloc.

Echipa tehnică ce mă asistă la producţia fotografică este formată din:

Canon EOS 7D EF 300mm f/4.0 L IS USM foto camera tele lens

director de imagine: Canon EOS 7D

păsărar-şef: Canon 300mm EF 300mm f/4.0L IS USM, în funcţie din 2007. De curând dotat şi cu o hăinuţă de camuflaj, menită să-l facă mai discret în peisajul cu păsări.

 

Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 canon EOS lens zoom wide photography foto

 

peisagist-arhitect principal: Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 (fără stabilizare)

 

 

 

peisagist secund şi primplanist scăpătat: Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM. În activitate din 2006, a fost dislocat din funcţia de şef peisagist anul trecut de mai tânărul Tamron.
asistent-suplinitor de imagine: Canon EOS 40D. Scos la pensie odată cu recrutarea lui şapte-de, îşi mai menţine tonusul cu câte un peisaj fără pretenţii, o poză indoor cu bliţ pe modul Auto sau ţinând – extrem de rar – cursuri de iniţiere în fotografie pentru entuziaştii de ocazie din familie.

Un gând bun şi pentru răposatul EOS 400D, care mi-a fost cobai într-ale fotografiei DSLR vreme de vreo 2 ani şi pe care l-au mai prins şi “treisute”-le şi “dooşopt-osutăcinci”-ul. Câteva din nevolnicele mele poze de atunci cred că s-au mai rătăcit şi pe site.

Acuter scope Manfrotto tripodNu închei enumerarea fără a aminti şi de specialistul ornitolog Acuter cu ocular 8-24 mm.  Nu e foto, dar e pe lentilă: e o lunetă de câmp pe care o mai car după mine prin ieşirile la păsări de baltă. Misiunea sa de specialitate este identificarea păsării de la mare distanță, după care intră în acțiune păsărarul-șef. Funcţionează în tandem cu responsabilul de stabilitate, tripodul Manfrotto. Acesta din urmă colaborează cu juma de normă şi la secţiunea foto, în special pe lumină parcimonioasă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.