Fuga de toamnă

Toamna asta am tot vânat momentul prielnic să mai fac niște poze de sezon, din categoria celor intitulate nu doar sugestiv, dar și extrem de original „Culorile toamnei”, „Explozie de culori”, „Simfonie de toamnă”, „Rapsodie de toamnă”,  sau alte găselnițe la fel de nemaiauzite și debordând de imaginație. Dar cu atâta nor, ceață și ploaie ca în acest octombrie, cucu simfonie. Cel mult o fugă. Să-i zicem dar „Fugă de toamnă”.

Când cerul e senin și soarele bate din spate nu e mare lucru să scoți niște poze bune. E ca și cu dansul: pe muzică poate oricine, dar adevărații meseriași dansează fără muzică. La fel și în fotografie: adevărații meseriași se văd la pozele pe vreme proastă !
Deci doriți să vedeți niște poze adevărate, de mare meseriaș, făcute pe vreme nașpa ? Dacă da, căutați și dvs. pe net, sigur găsiți. Eu aici nu vă pot arăta decât pozele mele.

Coborând, așadar, într-una din mirificele dimineți de weekend ale acestui octombrie de la Poiană spre Brașov, m-am oprit să dau binețe ceții care învăluia în fuioare diafane urbea de la poalele Tractorului S.A.

Orice s-ar zice, fotografiile astea sunt cu soarele din spate. Din spatele norilor.

Coborârea a continuat apoi tot spre vale. Spre Valea Oltului superior mai exact, și în mod specific la Bixad. O să ziceți că am eu o fixație cu Bixadul. Adevărul e că m-am îndrăgostit de acest loc chiar de prima dată când am citit asta.

(Da’ știu că fumează caii ăștia, nu șagă !)

 

Gardul din imaginea de mai sus are rolul de a nu lăsa ceața de pe Ciomatu să se prăvălească în vale. Partea amuzantă este însă că gardul e din plasă de sârmă, iar ceața poate trece nestingherită prin ochiurile plasei. Bani aruncați.

Cei care au recunoscut în imaginea de mai sus Piatra Șoimului înainte de a citi această notă au câștigat o excursie gratuită până pe vârful Pilișca Mare, aflat în plan secund.

Dup-atâta frig și ceață, aș fi vrut și eu să se arate soarele. Nu s-a arătat. Resemnat, și cu mintea deja cotrobăind în căutarea unui titlu adecvat pentru o postare de avarie pe blog, am îndreptat cătarea aparatului în jos, ca să trag totuși și niște poze în care nu e ceață

Pfuaiii, ce-ar mai merge un caiac !… N-aveți grijă, o să urmeze și caiac pe Olt într-o zi, stay tuned ! (Sau cum a scos-o un amic: stați melodiați !)

În așteptarea unor zile fără ploaie (cel mai probabil la iarnă, pe viscol), opresc aici mica mea încercare de viziune alternativă asupra formelor muzicale autumnale.

5 comments

  1. Niciodata toamna nu fu mai frumoasa ca-n aceste poze de sorginte-aleasa!

    Maestre drumet, primiti va rog un omagiu modest in raport cu imensitatea valorii fotopoemelor Dvs. Asteptam cu orgiastice infiorari anticipative “Passacaglia de iarna”.

  2. Printre „Culorile toamnei”, „Explozie de culori”, „Simfonie de toamnă”, „Rapsodie de toamnă” pe mine pozele de mai sus ma duc catre o alta celebra expresie : “Mirosul Toamnei”. Inovativ si mereu expresiv nu numai in manuirea penelului cat si a aparatului … don' Florin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.