corcodel caiac

Botezul lui Corcodel

Îi anunț pe această cale pe pasionații relatărilor cu sporturi nautice că a primit botezul apei Corcodel, un caiac „monopost” care a așteptat răbdător în garaj trecerea iernii și dispariția concurenței din partea schiurilor pentru a fi și el, în sfârșit, băgat în seamă și inaugurat.

Traseul de probă s-a desfășurat pe Ialomița, între confluența cu Prahova și podul de pe DN2 de la Coșereni. Fiind vorba de un traseu de rodaj, amploarea măsurilor de precauție a împiedicat o mai consistentă desfășurare de forțe fotografice, motiv pentru care partea ilustrativă a acestei știri (că narațiune n-o să-i spun) e și ea destul de subțire. Cam cât să nu vorbesc pe uscat (asta ca să păstrăm specificul nautic).

Punctul de confluență între Ialomița (care vine din stânga) și Prahova. Aici l-am pus pe Corcodel cu burta-n apă pentru prima dată. Imaginea de mai sus e luată astă-iarnă – acum mi-am luat doar tele-ul de 300, mulțumesc pentru înțelegere. 

Cum spuneam, n-am prea exagerat cu pozatul, deoarece a face poze în timpul navigației poate avea efecte nedorite asupra stabilității, dar ceva-ceva tot am prins eu.

O colonie de cormorani (Phalacrocorax carbo) pe malul Ialomiței

Pare greu de crezut, dar încă mai există în țara asta maluri de gârlă unde mâna omului n-a pus piciorul. Pe acolo am plutit ieri cu Corcodel.

La punctul de regrupare, unde eu și Corcodel am fost culeși de prietenul meu Cristi

Acum că probele tehnologice au fost încununate de succes, pe Corcodel îl așteaptă un sezon plin de activitate și are șanse să devină unul din personajele de vază al eposurilor mele eclectice.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.