Septembrie, miercuri

Întâi de Răpciune. Început de lună și de anotimp. Se schimbă vremea cu hotărâre, încât stai în camera de la pensiune și te uiți cum plouă mocănește – pe banii tăi – în timpul în care-ți puseseși în minte să cotrobăi pe coclauri. Mai joci o tablă, un remy, da până-ntr-un târziu tot de plictisești. Și atunci ce faci ?
Un blog.
Bun, l-am făcut. I-am găsit un titlu la repezeală (era musai, nu mă lăsa să trec mai departe în Setup), i-am făcut o personalizare soră cu tuning-ul de Dacia Nova, după care m-a lovit ca un toroipan revelația: acum va trebui să postez și după ce ies la prăvălie pentru iaurt și bureți de vase ! Asta n-ar fi cine știe ce, dar va trebui să dau explicații personalului comercial de ce fac poze cu deselereu’ când primesc rest la zece lei.
O să ziceți că în timpul cât am aberat cele de mai sus deja povesteam un sfert din aventurile de pe la Cazanele Dunării și Cheile Nerei. Corect, dar atunci trebuia să văd cum mă scot de restul de trei sferturi. Pe când așa, cred că am găsit soluția de geniu, încă neimaginată de nimeni altcineva: las imaginile să vorbească în locul meu !

Pentru început, o trecere prin Cheile Dunării. Pe ale Nerei le lăsăm pe data viitoare, în nădejdea unei alte zile cu vreme proastă.

Intrarea în Orșova, cu varianta locală a Statuii Libertății
Veselie mare: am văzut Serbia !
Intrarea în Cazanele Mici, cu Tabula Traiana pe una din stâncile din figură, la câțiva metri sub nivelul Dunării (asta e, an ploios !)
Dl. „per Scorillo” cioplit în stânca muntelui Rushmore de România (fapt divers: procentual, mai mulți regi daci au mutrele scobite în piatră decât președinți ai Americii !)
Mănăstirea Mraconia
De pe malul românesc te uimește frumusețea Serbiei. Trag însă nădejde ca sârbii să zică invers.
Cazanele Mari și un vapor cu turiști nemți resuscitând turismul românesc. Sau sârbesc, nu e sigur.
Să n-am parte de accesări dacă mai știu exact unde e făcută poza asta !
 Învăluită în lumina blândă a apusului de soare dunărean, o stație tehnologică de exploatare a calcarului pe malul sârbesc
Cetățean implicat în dezvoltarea sectorului piscicol desfășurându-și activitatea în zona limesului danubian la încheierea schimbului 2 (pescar pe malul Dunării pe înserat)
Cam pe-aici, la Moldova Veche, se termină Cheile Dunării. Sau încep, depinde dincotro vii.


3 responses to “Septembrie, miercuri”

 1. Anonymous says:

  din delta, te salut cu prietenie de birder
  mihai baciu
  sper sa am intr-o zi gasca de Bucuresti pe vapor la mine intr-o excursie din aia frumoasa..

  http://chettusia.ecosapiens.ro

 2. Florin says:

  Salut, Mihai ! Te contrasalut şi subscriu ideii 🙂 Te mai aştept pe aici, până una alta.

 3. […] Nerei Posted on September 21, 2010 by Florin Promisesem în finalul primei mele postări pe un blog că revin cu tura din Cheile Nerei. Între timp am povestit de Grecia, de caiace, iar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *