lacul mostistea calarasi caiac

Mostiștea

Într-o dimineață de Rusalii l-am luat pe Corcodel de mâner și am plecat să dăm o tură pe lacul Mostiștea.

Cu toate că, așa cum am mai avut ocazia să mă conving, mânuirea padelei și a camerei foto nu sunt activități tocmai compatibile, am reușit să produc câte ceva pentru a ilustra ‘jurnalul de bord’ al lui Corcodel.

Asta este insula Grădiștea Mare, văzută dinspre nord:

Într-o spărtură în zidul de stufăriș care înconjoară insula Grădiștea Făureilor am găsit o mică rățușcă pestriță (Anas strepera), atât de inertă și de detașată de lumea înconjurătoare încât am putut să o ating cu mâna. În lipsa vreuni semn exterior de suferință, am presupus, cu sumarele mele cunoștințe de medicină veterinară, că suferea fie de autism, fie de depresie adâncă.

La realizarea unei bune medii orare a turului meu de lac a contribuit, într-un mod destul de original, firma Oltfish, al cărei paznic avea ucaz de la jupânul său, mare concesionar piscicol pe balta statului, să mă scoată cât mai urgent de pe ceea ce el își imaginează a fi moșia lu’ tac’su. În timpul în care i-am explicat argatului cum vine treaba cu Legea Apelor și cu dreptul de liberă navigație la vâsle, am acceptat să mă atașez de lotca lui motorizată, cu promisiunea că data viitoare, dacă insistă în această abordare, îl atașez eu pe el, cu tot cu jupânul lui, de lotca Poliției.

Dar până la o nouă repriză de padelat, salutări de la Corcodel !

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.